“Workways is een kleine organisatie voor ambulante begeleiding. Een persoonlijke en gelijkwaardige benadering staat centraal.”
Werkwijze
Workways heeft als doel om jou te ondersteunen bij het op orde krijgen van je leven. Bij Workways sta JIJ centraal. Alle leefgebieden worden in kaart gebracht en een passend hulpaanbod wordt geboden.
Wij helpen onder andere bij het aanleren van praktische vaardigheden, werken aan zelfstandigheid en het vergroten van je zelfvertrouwen. Het einddoel is dat je zo gestabiliseerd bent dat je zelf weer de regie hebt over jouw leven.
Omdat wij van mening zijn dat iedereen uniek is en zijn of haar eigen kwaliteiten en vaardigheden heeft ziet elk traject er anders uit. Onze kracht ligt voornamelijk bij onze persoonlijke benadering. We zijn een kleine organisatie waardoor je ondersteuning krijgt van een vaste begeleider.
WMO
Wij bieden ondersteuning vanuit de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) en hebben een contract met gemeente Zaanstad Waterland. Dit houdt in dat je voor onze begeleiding een indicatie nodig hebt, welke wordt afgegeven door het wijkteam bij jou in de buurt.
Hoe ziet een traject eruit?
Als je denkt hulp nodig te hebben, kun je rechtstreeks naar het wijkteam gaan of contact met ons op nemen via mail, telefoon of whats app. We plannen dan een kennismaking gesprek in om te onderzoeken of we iets voor je kunnen betekenen. Hierna volgt een gesprek met het wijkteam. Zij zijn degene die een indicatie af kunnen geven voor onze begeleiding.
Tijdens het gesprek bij het wijkteam lopen zij alle leefgebieden langs zoals bijvoorbeeld wonen, financiën, werk/dagbesteding en gezondheid. Aan de hand daarvan bepalen zij of ondersteuning nodig is en hoe hoog de indicatie zal zijn. Dit varieert van een half uur tot vier uur per week. Zodra de hoogte van de indicatie bekend is, maken wij een afspraak om bij je langs te komen.
Tijdens de eerste afspraken ligt de focus op het leren kennen van elkaar en gaan we aan de slag met de doelen waar je aan wilt werken. Voorbeelden van hulpvragen zijn:
– Structureren van administratie.
– Ondersteuning bij contact met instanties.
– Aanleren van praktische vaardigheden zoals huishouding en boodschappen.
– Ondersteuning bieden bij dagstructuur en opbouwen sociale contacten.
Het wijkteam geeft een indicatie af voor een bepaalde tijd. Aan het eind van deze periode vindt er een gesprek plaats met het wijkteam. Tijdens dit gesprek evalueren we de vooraf gestelde doelen en wordt er gekeken of de indicatie verlengd, verlaagd of beëindigd wordt.